Přeskočit navigaci

8 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g smetanového sýru
  • 250 g mascarpone
  • 160 g krupicového cukru
  • 120 g smetany ke šlehání
  • 25 g hladké mouky
  • lžíci a půl vanilkového extraktu
  • lžičku dýňového koření
  • 2 vajíčka
  • 210 g dýňového pyré

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 230 C° a formu o průměru cca 20 cm vystelte pečicím papírem. Ten do formy pouze neúhledně natlačte tak, aby zároveň pokrýval její dno i strany.
  • 2
    Smetanový sýr šlehejte společně s cukrem a mascarpone 5 minut, aby byla směs hladká. Přimíchejte smetanu, vanilkový extrakt, mouku a dýňové koření. Postupně přidejte dýňové pyré a zapracujte do hladké směsi. Míchejte ji pouze pomocí cukrářské stěrky, už ji více nešlehejte.
  • 3
    Přelijte do připravené formy, hlaďte a párkrát s formou mírně bouchněte o linku, abyste odstranili případně vzduchové bubliny. Vložte do rozpálené trouby a pečte 30 minut. Cheesecake by se měl v troubě nafouknout a zhnědnout až lehce zčernat.
  • 4
    Po upečení ho vyndejte z trouby a nechte ve formě na chladicí mřížce vychladnout alespoň 4 hodiny, následně přesuňte do lednice na další minimálně 4 hodiny či přes noc.
  • 5
    Před podáváním cheesecake vyjměte z formy a nechte opět dojít do pokojové teploty alespoň hodinu až dvě, jedině cheesecake v pokojové teplotě bude správě krémový.
Rohlík vaří

SUROVINY