Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g smetanového sýru
- 250 g mascarpone
- 160 g krupicového cukru
- 120 g smetany ke šlehání
- 25 g hladké mouky
- lžíci a půl vanilkového extraktu
- lžičku dýňového koření
- 2 vajíčka
- 210 g dýňového pyré
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 230 C° a formu o průměru cca 20 cm vystelte pečicím papírem. Ten do formy pouze neúhledně natlačte tak, aby zároveň pokrýval její dno i strany.
- 2Smetanový sýr šlehejte společně s cukrem a mascarpone 5 minut, aby byla směs hladká. Přimíchejte smetanu, vanilkový extrakt, mouku a dýňové koření. Postupně přidejte dýňové pyré a zapracujte do hladké směsi. Míchejte ji pouze pomocí cukrářské stěrky, už ji více nešlehejte.
- 3Přelijte do připravené formy, hlaďte a párkrát s formou mírně bouchněte o linku, abyste odstranili případně vzduchové bubliny. Vložte do rozpálené trouby a pečte 30 minut. Cheesecake by se měl v troubě nafouknout a zhnědnout až lehce zčernat.
- 4Po upečení ho vyndejte z trouby a nechte ve formě na chladicí mřížce vychladnout alespoň 4 hodiny, následně přesuňte do lednice na další minimálně 4 hodiny či přes noc.
- 5Před podáváním cheesecake vyjměte z formy a nechte opět dojít do pokojové teploty alespoň hodinu až dvě, jedině cheesecake v pokojové teplotě bude správě krémový.
