8 PORCÍ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 l vanilkové zmrzliny
- 50 g hořké čokolády
- 125 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 125 g samokypřící mouky
SUROVINY NA SNÍH
- 3 vaječné bílky
- 200 g moučkového cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vyložte misku vrstvami potravinářské fólie. Umístěte zmrzlinu do misky (možná ji budete muset nechat několik minut změknout, ale nenechte ji rozpustit). Zakryjte horní část potravinářskou fólií a vraťte ji do mrazáku.
- 2Předehřejte troubu na 180 °C, boky dortové formy vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem.
- 3Vložte čokoládu do žáruvzdorné mísy umístěné nad hrncem s mírně vroucí vodou. Nechte, dokud se nerozpustí, občas promíchejte. Poté stáhněte z plotny a odstavte.
- 4Ve velké misce nebo v elektrickém mixéru ušlehejte máslo do změknutí. Přidejte cukr a šlehejte, dokud není směs světlá a nadýchaná. Do smetanové máslové směsi postupně přidávejte vejce a stále šlehejte.
- 5Všlehejte rozpuštěnou čokoládu, pak jemně vmíchejte mouku, dokud se nespojí.
- 6Těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte 25–30 minut.
- 7Vyjměte korpus z trouby a teplotu navyšte na 220 °C (pokud pusinky připravujete ihned).
- 8Korpus nechte 10 minut vychladnout ve formě. Poté malým ostrým nožem uvolněte okraje a opatrně korpus vyjměte. Umístěte na mřížku, aby úplně vychladl.
- 9V míse ušlehejte bílky. Přidejte polovinu moučkového cukru a šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Poté vmíchejte zbývající cukr.
- 10Korpus umístěte na pečící plech. Pomocí potravinářské fólie vyjměte zmrzlinu z misky a položte ji na korpus. Odstraňte veškerou potravinářskou fólii.
- 11Rychle nabírejte pusinky. Rozetřete po zmrzlině a po stranách korpusu.
- 12Vložte do rozehřáté trouby na 3-4 minuty. Pusinky zvenku ztuhnou a zezlátnou.