Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 240 g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná hokkaido)
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 3 vejce velikosti M
  • 180 g třtinového cukru
  • 120 ml slunečnicového oleje + na vymazání formy
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g jedlých kaštanů (pečené, loupané)
  • 1,5 lžičky dýňového koření např. od Antonína
  • hrubá mouka na vysypání formy

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170 °C a formu na bábovku vymažeme a vysypeme.
  • 2
    Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny (asi 3–5 minut). Zašleháme olej, dýňové pyré a jogurt.
  • 3
    Mouku promícháme s práškem do pečiva, kořením a vmícháme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme pevný sníh a jemně ho vmícháme do těsta.
  • 4
    Nasekáme kaštany na menší kousky a také opatrně vmícháme do těsta. Poté těsto vlijeme do formy, Pečeme cca 40–45 minut a zkusíme špejlí, zda je těsto hotové.
  • 5
    Po vychladnutí můžeme pocukrovat a dozdobit.
Rohlík vaří

SUROVINY