Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 240 g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná hokkaido)
- 250 g hladké mouky
- 150 g bílého jogurtu
- 3 vejce velikosti M
- 180 g třtinového cukru
- 120 ml slunečnicového oleje + na vymazání formy
- 1 prášek do pečiva
- 100 g jedlých kaštanů (pečené, loupané)
- 1,5 lžičky dýňového koření např. od Antonína
- hrubá mouka na vysypání formy
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C a formu na bábovku vymažeme a vysypeme.
- 2Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny (asi 3–5 minut). Zašleháme olej, dýňové pyré a jogurt.
- 3Mouku promícháme s práškem do pečiva, kořením a vmícháme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme pevný sníh a jemně ho vmícháme do těsta.
- 4Nasekáme kaštany na menší kousky a také opatrně vmícháme do těsta. Poté těsto vlijeme do formy, Pečeme cca 40–45 minut a zkusíme špejlí, zda je těsto hotové.
- 5Po vychladnutí můžeme pocukrovat a dozdobit.
