Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 225 g másla pokojové teploty
- 50 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 350 g hladké mouky
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 1 kg jablek odrůdy Golden Reinette
- 140 g moučkového cukru
- ½ lžičky skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na plech dejte papírové utěrky. Jablka rozčtvrťte, zbavte jádřinců, oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a rovnoměrně položte na plech. Na jablka položte papírové utěrky a dejte stranou.
- 2Na těsto ušlehejte máslo a cukr ve velké míse, dokud se nepromíchají. Rozklepněte celé vejce a žloutek (bílek si nechte na pozdější potření koláče).
- 3Poté přidávejte po třetině mouku, dokud nevznikne těsto. Těsto zpracujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a nechte 45 minut chladit.
- 4Poté smíchejte 140 g cukru a skořici na náplň v misce.
- 5Troubu rozehřejte na 190 °C.
- 6Odřízněte třetinu těsta a nechte ho zabalené, zatímco zbytek vyválejte, a tím vyložte koláčovou formu – 20–22 cm kulatou a 4 cm hlubokou – zanechte mírný přesah.
- 7Zbývající třetinu vyválejte na kruh o průměru asi 28 cm.
- 8Jablka osušte papírovou utěrkou a obalte se směsí skořice a cukru. Poté jablka naskládejte do formy s těstem.
- 9Vyválené těsto potřete u kraje trochou vody a položte na jablka. V těstě udělejte minimálně 6 malých řezů, aby mohla unikat pára.
- 10Koláč potřete bílkem a posypte moučkovým cukrem.
- 11Pečte 40–45 minut dozlatova, poté vyjměte a nechte 5–10 minut odležet.

Rohlík vaří
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept