Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KOLÁČ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 225 g másla pokojové teploty
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 350 g hladké mouky

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 1 kg jablek odrůdy Golden Reinette
  • 140 g moučkového cukru
  • ½ lžičky skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na plech dejte papírové utěrky. Jablka rozčtvrťte, zbavte jádřinců, oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm a rovnoměrně položte na plech. Na jablka položte papírové utěrky a dejte stranou.
  • 2Na těsto ušlehejte máslo a cukr ve velké míse, dokud se nepromíchají. Rozklepněte celé vejce a žloutek (bílek si nechte na pozdější potření koláče).
  • 3Poté přidávejte po třetině mouku, dokud nevznikne těsto. Těsto zpracujte do koule, zabalte do potravinářské fólie a nechte 45 minut chladit.
  • 4Poté smíchejte 140 g cukru a skořici na náplň v misce.
  • 5Troubu rozehřejte na 190 °C.
  • 6Odřízněte třetinu těsta a nechte ho zabalené, zatímco zbytek vyválejte, a tím vyložte koláčovou formu – 20–22 cm kulatou a 4 cm hlubokou – zanechte mírný přesah.
  • 7Zbývající třetinu vyválejte na kruh o průměru asi 28 cm.
  • 8Jablka osušte papírovou utěrkou a obalte se směsí skořice a cukru. Poté jablka naskládejte do formy s těstem.
  • 9Vyválené těsto potřete u kraje trochou vody a položte na jablka. V těstě udělejte minimálně 6 malých řezů, aby mohla unikat pára.
  • 10Koláč potřete bílkem a posypte moučkovým cukrem.
  • 11Pečte 40–45 minut dozlatova, poté vyjměte a nechte 5–10 minut odležet.
Rohlík vaří

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ