Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 malá cibule
- 180 ml smetany na vaření
- 20 g tvrdého vyzrálého sýru do omáčky + na posypání
- 120 – 140 g orza
- 250 g mražených syrových krevet vel. 26/30
- 400 g chřestu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- Špetka sušeného chilli
- Sůl
- Mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a usmažíme na lžíci oleje dosklovata. Přidáme krevety a restujeme 8-10 minut. Jakmile jsou krevety hotové, přidáme smetanu na vaření a nastrouhaný sýr. Na mírném plameni vaříme minutu, dvě, než se suroviny spojí v hladkou omáčku.
- 2Mezitím dáme vařit vodu na chřest. Osolíme ji. Připravíme si další nádobu se studenou vodou, můžeme vložit i několik kostek ledu. Z každého kusu chřestu odlomíme dřevnatou spodní část. Takto připravený chřest vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen a vaříme 2-4 minuty dle tloušťky chřestu. Chřest musí zůstat pevný a křupavý. Po uvaření ihned vložíme do nádoby se studenou vodou. Necháme zchladit a nakrájíme jej na 2-3 cm kousky. Ty přidáme do omáčky ke krevetám.
- 3Nakonec uvaříme orzo dle návodu na obalu. Po uvaření orzo scedíme o ihned přidáme do omáčky. Zamícháme, dochutíme solí, mletým pepřem a sušeným chilli. Podáváme s citronem

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!