Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FRENCH FRIES

  • 600 g cukety
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • 2 vejce
  • rostlinný olej na smažení
  • 5 g soli

INGREDIENTS FOR DIP

  • 250 g zakysané smetany
  • 10 g pažitky
  • 10 g plocholisté petržele
  • 3 g máty
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • špetka soli

YOU ALSO NEED

  • kuchyňské papíry

INSTRUCTIONS FOR FRENCH FRIES

  • 1
    Cuketu omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na hranolky 6 cm dlouhé a 1 cm široké. Osolíme je a necháme 20 minut odstát. Poté z nich kuchyňským papírem otřeme vysráženou vodu.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C. V misce rozšleháme vejce.
  • 3
    Cuketové hranolky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové hranolky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.

INSTRUCTIONS FOR DIP

  • 1
    Pažitku, petržel a mátu nakrájíme najemno. Smícháme je s ostatními surovinami a dáme vychladit.
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FRENCH FRIES

INGREDIENTS FOR DIP

YOU ALSO NEED