Cuketové hranolky s bylinkovým dipem

4 PORCE

SUROVINY NA HRANOLKY

  • 600 g cukety
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • 2 vejce
  • rostlinný olej na smažení
  • 5 g soli

SUROVINY NA DIP

  • 250 g zakysané smetany
  • 10 g pažitky
  • 10 g plocholisté petržele
  • 3 g máty
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

POSTUP NA HRANOLKY

  • 1
    Cuketu omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na hranolky 6 cm dlouhé a 1 cm široké. Osolíme je a necháme 20 minut odstát. Poté z nich kuchyňským papírem otřeme vysráženou vodu.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C. V misce rozšleháme vejce.
  • 3
    Cuketové hranolky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové hranolky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.

POSTUP NA DIP

  • 1
    Pažitku, petržel a mátu nakrájíme najemno. Smícháme je s ostatními surovinami a dáme vychladit.

TIP

Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA HRANOLKY

 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DIP

 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE