Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

10 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g cukety
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 vejce velikosti M

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Zakysaná smetana
  • Pažitka
  • Řeřicha

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. Poté z ní odstraňte vodu tím, že ji přesunete do cedníku a pomocí dlaně zmáčknete. Takto připravenou cuketu vložte do mísy a přidejte vejce, majoránku, česnek, vločky, slunečnicový olej, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
  • 2
    Ze vzniklého těsta vytvarujte placky o průměru cca 7–9 cm. Poté si připravte nepřilnavou pánev, rozpalte v ní olivový olej a bramboráky opékejte na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  • 1
    Bramboráky podávejte samostatně nebo s dipem ze zakysané smetany. Před podáváním je můžete posypat najemno nasekanou pažitkou nebo čerstvou řeřichou.
Tip
Bramboráky můžete podávat jak teplé, tak studené. Pro zdravější variantu bramboráků je pečte ve vyhřáté troubě 17–19 minut na 200–210 °C.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

MOHLO BY SE HODIT