Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 300 g dužniny červené papriky
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 g oloupaných brambor
  • 80 g rostlinného oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl
  • 300 g dužniny žluté papriky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
  • 3
    Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS