SUROVINY

  • 300 g dužniny žluté papriky
  • 300 g dužniny červené papriky
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 g oloupaných brambor
  • 80 g rostlinného oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
  • 3
    Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY