• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g dužniny žluté papriky
  • 300 g dužniny červené papriky
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 g oloupaných brambor
  • 80 g rostlinného oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
  • 3Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
  • 4Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY