SUROVINY

  • 500 g cukety
  • 1 lžička soli
  • 70 g jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • rostlinný olej na smažení
  • 250 g zakysané smetany

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

  • kuchyňské utěrky

POSTUP

  • 1
    Cuketu nastrouháme, v misce smícháme se solí a necháme 10 minut odstát.
  • 2
    Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájíme na jemné nudličky a přidáme k cuketě.
  • 3
    Česnek prolisujeme a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidáme k cuketě a promícháme.
  • 4
    Cuketu vymačkáme a šťávu z ní dáme stranou. K cuketě přidáme vejce, promícháme, přidáme mouku a opět promícháme.
  • 5
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a smažíme na něm placky o průměru 10 cm. Hotové placky dáme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 6
    Ze šťávy vymačkané z cukety odměříme 90 ml a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • 7
    Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájíme najemno.
  • 8
    Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT