3 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 240 g sterilované cizrny (scezené)
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 150 g čerstvých hnědých žampionů (lze použít i bílé)
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 50 g najemno nakrájených sušených meruněk (můžete vynechat)
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PŘÍLOHU

  • Celozrnný kuskus

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Čerstvý koriandr
  • Limeta
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na středním plameni rozpalte pánev s lžící olivového oleje
  • 2Následně vložte do pánve cibuli a restujte 2 minuty na středním plameni. Mezitím si na menší kousky nakrájejte houby. Jakmile bude cibule orestovaná, houby přidejte do pánve a restujte další 3–4 minuty na středním plameni.
  • 3Poté sceďte cizrnu a společně s rajčaty, meruňkami, římským kmínem, solí a pepřem ji přidejte k orestovaným houbám. Následně snižte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a vše duste 8–10 minut.
Tip
Směs můžete podávat buď samostatně, nebo s celozrnným kuskusem. Jednotlivé porce můžete ozdobit nahrubo natrhaným čerstvým koriandrem a měsíčkem limetky.
Jíme zdravě

Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

SUROVINY NA PŘÍLOHU

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ