Suroviny

  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 200 g konzervované cizrny
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka drceného římského kmínu
  • 2 špetky sladké papriky
  • 1 lžička tahini
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  • 1
    Cizrnu scedíme a dáme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku a tahini a rozmixujeme dohladka. Poté postupně za stálého mixování přidáme 3 lžíce oleje. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Hummus v misce nebo talíři zakápneme zbylým olivovým olejem.

TIP

Můžete přidat o lžičku tahini navíc. Podávejte s nachos, grissinami nebo slanými sušenkami.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

1 oloupaný stroužek česneku

200 g konzervované cizrny

Tip na přílohu