• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
20 ROLEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

OMÁČKA

  • 250 g kečupu Heinz
  • 2 lžíce nahrubo nastrouhané neoloupané salátové okurky
  • 1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 3 lístky máty nakrájené na jemné nudličky
  • 1 lžička rýžového octa

ROLKY

  • 40 rýžových placek (o průměru 22 cm)
  • 500 g bílého zelí
  • 200 g mrkve
  • 150 g cukety
  • 50 g červené cibule
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 5 lžic ústřicové omáčky
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce najemno nasekaného koriandru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 jarní cibulky
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme stranou.

POSTUP NA ROLKY

  • 1Z cukety odřízneme oba konce, podélně ji rozpůlíme a lžící vyškrábneme semínka. Dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky a ty nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme ji na jemné nudličky. Zelí nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2Nakrájenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř a promícháme. Poté rukama zeleninu důkladně promačkáme, vložíme ji do cedníku a necháme 8 minut vykapat. Poté zeleninu vrátíme do mísy.
  • 3Jarní cibulku nakrájíme najemno, smícháme s nasekaným koriandrem, přidáme do mísy k zelenině a promícháme.
  • 42 látkové utěrky namočíme do studené vody a vyždímeme je. Na stůl položíme širší misku naplněnou studenou vodou. Na stůl rozložíme 1 vlhkou utěrku, na ni položíme 2 rýžové placky položené na sebe, které nejprve velmi krátce ponoříme do misky se studenou vodou. Přikryjeme je druhou vlhkou utěrkou. Necháme odležet 3 minuty a horní vlhkou utěrku dáme stranou.
  • 5Lžící nabereme 50 g zeleninové náplně a položíme ji na spodní část placek, 4,5 cm od dolního okraje a 5,5 cm od pravého a levého okraje. Ruce namočíme do studené vody a obě placky najednou pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placek přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placek. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky.
  • 6V širším rendlíku rozpálíme vyšší vrstvu oleje na 170 °C a rolky osmažíme z každé strany 2–3 minuty dozlatova. Podáváme s vychlazenou omáčkou.
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

OMÁČKA

250 g kečupu Heinz
2 lžíce nahrubo nastrouhané neoloupané salátové okurky
1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve
 
1 lžíce nahrubo nasekaného koriandru
 
1 chilli paprička
 
3 lístky máty nakrájené na jemné nudličky
 
1 lžička rýžového octa
 

ROLKY

40 rýžových placek (o průměru 22 cm)
 
500 g bílého zelí
 
200 g mrkve
 
150 g cukety
 
50 g červené cibule
 
5 lžic hnědého cukru
 
5 lžic ústřicové omáčky
 
4 lžíce sezamového oleje
 
3 lžíce najemno nasekaného koriandru
 
2 lžíce sójové omáčky
 
1 lžička čerstvě mletého pepře
 
2 jarní cibulky
 
rostlinný olej na smažení
 
1 lžička soli