K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
POSTUP
1
Kapary propláchneme, osušíme a na jemno překrájíme.
2
Maso vyndáme z lednice a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekáme najemno. Pracujeme rychle, aby maso nezteplalo.
3
Maso rychle promícháme vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři
ho zformujeme do bochánku, ve kterém uděláme uprostřed malý důlek.
4
Do důlku položíme vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek
do masa vmíchá sám.
TIP
Pro další možné dochucení můžete přidat lžičku limetové šťávy, případně nakrájenou ančovičku a několik lístků najemno nakrájené plocholisté petržele.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef