SUROVINY

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 15 g najemno nakrájené šalotky
  • 1 lžička kaparů
  • 1/2 kávové lžičky dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky worcesterské omáčky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • syrový žloutek
  • 2 špetky kajenského pepře
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

POSTUP

  • 1
    Kapary propláchneme, osušíme a na jemno překrájíme.
  • 2
    Maso vyndáme z lednice a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekáme najemno. Pracujeme rychle, aby maso nezteplalo.
  • 3
    Maso rychle promícháme vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři ho zformujeme do bochánku, ve kterém uděláme uprostřed malý důlek.
  • 4
    Do důlku položíme vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám.

TIP

Pro další možné dochucení můžete přidat lžičku limetové šťávy, případně nakrájenou ančovičku a několik lístků najemno nakrájené plocholisté petržele.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM