Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 Serving
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 lžička kaparů
  • 15 g najemno nakrájené šalotky
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 1/2 kávové lžičky dijonské hořčice
  • 2 kávové lžičky worcesterské omáčky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl dle chuti
  • syrový žloutek

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Kapary propláchneme, osušíme a na jemno překrájíme.
  • 2
    Maso vyndáme z lednice a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekáme najemno. Pracujeme rychle, aby maso nezteplalo.
  • 3
    Maso rychle promícháme vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři ho zformujeme do bochánku, ve kterém uděláme uprostřed malý důlek.
  • 4
    Do důlku položíme vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám.
Tip
Pro další možné dochucení můžete přidat lžičku limetové šťávy, případně nakrájenou ančovičku a několik lístků najemno nakrájené plocholisté petržele.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE