SUROVINY

  • 2 zralá avokáda
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 lžička zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • šťáva z 1 limety
  • 1/2 červené chilli papričky
  • 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Rajčata rozkrojíme a vyřízneme tuhé středy a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme nebo nakrájíme najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno.
  • 2
    Avokádo rozkrojíme napůl a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme dužninu ze slupky a nakrájíme ji na drobné kostičky. Vložíme je do misky a polovinu promačkáme vidličkou.
  • 3
    Přidáme olej, zakysanou smetanu, limetovou šťávu, česnek, chilli papričku a koriandr. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata. Dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a dáme na chvíli vychladit do ledničky.

TIP

Avokádo můžete namačkat vidličkou celé množství. Guacamole bude mít jemnější texturu. Do guacamole můžete přidat lžičku dijonské hořčice. Podávejte s nachos.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tip na přílohu

Slide 1 of 1
  • Nachos