Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 zralá avokáda
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 lžička zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • šťáva z 1 limety
  • 1/2 červené chilli papričky
  • 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl

PŘÍLOHA

  • nachos
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rajčata rozkrojíme a vyřízneme tuhé středy a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme nebo nakrájíme najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno.
  • 2Avokádo rozkrojíme napůl a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme dužninu ze slupky a nakrájíme ji na drobné kostičky. Vložíme je do misky a polovinu promačkáme vidličkou.
  • 3Přidáme olej, zakysanou smetanu, limetovou šťávu, česnek, chilli papričku a koriandr. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata. Dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a dáme na chvíli vychladit do ledničky.
Tip
Avokádo můžete namačkat vidličkou celé množství. Guacamole bude mít jemnější texturu. Do guacamole můžete přidat lžičku dijonské hořčice. Podávejte s nachos.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

2 zralá avokáda

Avokádo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g cherry rajčat

Cherry rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 lžička zakysané smetany

 

1 lžíce olivového oleje

 

1 oloupaný stroužek česneku

 

šťáva z 1 limety

 

1/2 červené chilli papričky

 

2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru

 

špetka čerstvě mletého pepře

 

sůl

 

PŘÍLOHA

nachos