Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • ústřice
  • citronová šťáva
  • tabasco dle chuti

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ústřici odříznutou od schránky zakápneme několika kapkami citronové šťávy a sníme ji co nejrychleji rovnou z lastury. Ústřici můžeme dochutit 2 kapkami omáčky Tabasco.
Tip
Otevřít ústřici není nijak složité. Chce to cvik, trochu síly, speciální nůž na ústřice a utěrku. Nejprve ústřice zkontrolujte. Musí být pevně zavřené, otevřené rovnou vyhoďte. V košíku by měly být ústřice vždy naskládané hlubší částí ulity směrem dolů. Jen tak se v nich udrží vnitřní voda, kterou potřebují k životu. Budete potřebovat čistou utěrku, nůž na otevírání ústřic (ten doporučujeme koupit, nikdy neotevírejte ústřice nožem, kterým krájíte maso) a případně speciální kroužkovou rukavici (rukavice je velmi drahá, nepracujete-li s ústřicemi denně, raději se naučte otevírat opatrně ústřice jen s pomocí utěrky a nože na ústřice). POSTUP: 1. Uchopte ústřici pevně do ruky chráněné utěrkou nebo speciální rukavicí tak, aby vypouklá strana byla dole a špičatá část (zámek) směrem k vám. 2. Špičku nože vsuňte do zámku ústřice a páčivým rotačním pohybem nožem ústřici otevřete. Od vrchní lastury odřízněte sval chránící uzavření ústřice, odklopte vrchní lasturu a odřízněte sval, kterým se ústřice drží spodní lastury. Pokud je ústřice čerstvá, je v lastuře po otevření voda. Přidržte ústřici v lastuře a vodu vylijte. Odplavíte tak písek, který může v ústřici být a případné nečistoty a „střepinky“ které se mohly ulomit během otevírání. Ústřice si vytvoří sama druhou vodu. Ústřice se podávají po tuctech nebo půltuctech, tedy po dvanácti nebo šesti kusech.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM