• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg oloupané dužniny máslové dýně
  • 200 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 130 g oloupané cibule
  • 100 g nesolených pistácií
  • 20 g dužniny červené chilli papričky
  • 10 g nahrubo nakrájeného koriandru
  • 500 ml rostlinného oleje
  • 80 ml limetové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce medu
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a poprášíme je hladkou moukou. V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje na 160 °C a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova. Přendáme ji na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 2Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 3Dýni nakrájíme na měsíčky silné 1 cm a dlouhé 8 cm. Vložíme je do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme. V jedné vrstvě rozložíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 4Teplotu v troubě snížíme na 160 °C. Pistácie položíme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Přendáme je do mísy, necháme vychladnout a poté je nakrájíme nahrubo. Dáme stranou.
  • 5Chilli papričku nakrájíme najemno. V misce metličkou vyšleháme limetovou šťávu s medem a zbylým olivovým olejem. Přidáme chilli papričku a koriandr, osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet 20 minut.
  • 6Polovinu nakrájených pistácií smícháme s pečenou dýní. Pokapeme dresinkem a bílým jogurtem a posypeme zbylými pistáciemi a smaženou cibulkou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1 kg oloupané dužniny máslové dýně
200 g bílého jogurtu řeckého typu
130 g oloupané cibule
 
100 g nesolených pistácií
 
20 g dužniny červené chilli papričky
 
10 g nahrubo nakrájeného koriandru
 
500 ml rostlinného oleje
 
80 ml limetové šťávy
 
5 lžic olivového oleje
 
1 lžíce hladké mouky
 
1 lžíce medu
 
pepř
 
sůl