Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g lilku
  • 50 g uzeného lososa
  • 30 g čerstvého kozího sýra
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce nakrájeného kopru
  • 1 lžíce rozinek
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2Lilek pokapeme rostlinným olejem, osolíme, opepříme, položíme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme a každou polovinu podélně nakrájíme na 6–8 nudliček, dle velikosti.
  • 3Nakrájený lilek vložíme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje a tymián, promícháme a dáme stranou.
  • 4Kozí sýr nalámeme na menší kousky, lososa nakrájíme nahrubo. V misce smícháme jogurt, smetanu, ocet, zbylý olivový olej, sůl a většinu kopru.
  • 5Lilek položíme do cedníku a olej z něj necháme skapat do misky.
  • 6Na talíř položíme okapaný lilek, na něj kozí sýr a uzeného lososa. Přelijeme jogurtovou zálivkou a olejem z marinování lilku. Dozdobíme rozinkami a zbylým koprem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

300 g lilku
Lilek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
50 g uzeného lososa
Uzený losos bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
30 g čerstvého kozího sýra
 
2 lžíce rostlinného oleje
 
4 lžíce extra panenského olivového oleje
 
1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
 
50 g bílého jogurtu
 
1 lžíce smetany, min. 31%
 
1 lžička bílého vinného octa
 
1 lžíce nakrájeného kopru
 
1 lžíce rozinek
 
pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.