• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g lilku
  • 50 g uzeného lososa
  • 30 g čerstvého kozího sýra
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce nakrájeného kopru
  • 1 lžíce rozinek
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2Lilek pokapeme rostlinným olejem, osolíme, opepříme, položíme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme a každou polovinu podélně nakrájíme na 6–8 nudliček, dle velikosti.
  • 3Nakrájený lilek vložíme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje a tymián, promícháme a dáme stranou.
  • 4Kozí sýr nalámeme na menší kousky, lososa nakrájíme nahrubo. V misce smícháme jogurt, smetanu, ocet, zbylý olivový olej, sůl a většinu kopru.
  • 5Lilek položíme do cedníku a olej z něj necháme skapat do misky.
  • 6Na talíř položíme okapaný lilek, na něj kozí sýr a uzeného lososa. Přelijeme jogurtovou zálivkou a olejem z marinování lilku. Dozdobíme rozinkami a zbylým koprem.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g lilku

Lilek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g uzeného lososa

Uzený losos bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

30 g čerstvého kozího sýra

 

2 lžíce rostlinného oleje

 

4 lžíce extra panenského olivového oleje

 

1 lžička najemno nakrájeného tymiánu

 

50 g bílého jogurtu

 

1 lžíce smetany, min. 31%

 

1 lžička bílého vinného octa

 

1 lžíce nakrájeného kopru

 

1 lžíce rozinek

 

pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.