Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 300 g lilku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
  • 50 g uzeného lososa
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce nakrájeného kopru
  • 1 lžíce rozinek
  • 30 g čerstvého kozího sýra

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Lilek pokapeme rostlinným olejem, osolíme, opepříme, položíme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme a každou polovinu podélně nakrájíme na 6–8 nudliček, dle velikosti.
  • 3
    Nakrájený lilek vložíme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje a tymián, promícháme a dáme stranou.
  • 4
    Kozí sýr nalámeme na menší kousky, lososa nakrájíme nahrubo. V misce smícháme jogurt, smetanu, ocet, zbylý olivový olej, sůl a většinu kopru.
  • 5
    Lilek položíme do cedníku a olej z něj necháme skapat do misky.
  • 6
    Na talíř položíme okapaný lilek, na něj kozí sýr a uzeného lososa. Přelijeme jogurtovou zálivkou a olejem z marinování lilku. Dozdobíme rozinkami a zbylým koprem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE