• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

OMÁČKA

  • 100 g hnědého cukru
  • 6 lžic rybí omáčky
  • 1 lžíce chilli omáčky Sriracha
  • 1 lžíce najemno nasekaného koriandru
  • 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička najemno nasekané červené chilli papričky
  • šťáva ze 3 limet

ROLKY

  • 12 rýžových placek (o průměru 22 cm)
  • 240 g salátové okurky
  • 240 g mrkve
  • 70 g červené papriky
  • 70 g zelené papriky
  • 60 g římského salátu
  • 12 lístků bazalky
  • 12 lístků máty
  • 1 červený grapefruit
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1V rendlíku na středním ohni svaříme 250 ml vody s cukrem o 1/3 objemu. Stáhneme z ohně, přidáme ostatní suroviny kromě koriandru, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé omáčky vmícháme nasekaný koriandr.

POSTUP NA ROLKY

  • 1Okurku a mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 8 cm. Z okurky seřízneme ze 4 stran dužninu a nakrájíme ji na tenké nudličky. Mrkev nakrájíme na plátky 3 mm silné a ty pak nakrájíme na jemné nudličky. Z paprik odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na 12 dílků. Grapefruit oloupeme a vyřízneme jednotlivá filátka.
  • 2Na stůl položíme širší misku naplněnou vodou o teplotě 50 °C. Látkovou utěrku namočíme do studené vody, vyždímeme ji a rozložíme na stůl. Rýžovou placku ponoříme na 10 vteřin do misky s teplou vodou a položíme ji na vlhkou utěrku.
  • 3Na spodní část placky položíme salát, část nakrájené zeleniny, grapefruitu a 1 lístek bazalky a 1 lístek máty.
  • 4Ruce namočíme do studené vody a placku pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placky přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placky. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky. Podáváme s vychlazenou omáčkou.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

OMÁČKA

100 g hnědého cukru

Třtinový hnědý cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

6 lžic rybí omáčky

Rybí omáčka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 lžíce chilli omáčky Sriracha

 

1 lžíce najemno nasekaného koriandru

 

1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého zázvoru

 

1 lžička najemno nasekané červené chilli papričky

 

šťáva ze 3 limet

 

ROLKY

12 rýžových placek (o průměru 22 cm)

 

240 g salátové okurky

 

240 g mrkve

 

70 g červené papriky

 

70 g zelené papriky

 

60 g římského salátu

 

12 lístků bazalky

 

12 lístků máty

 

1 červený grapefruit