Skip navigation

2 Porce
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 menší červená paprika
  • extra panenský olivový olej
  • 60 g červené cibule nakrájené najemno
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička cukru krupice
  • 30 g zelených oliv bez pecek
  • ½ stroužku česneku
  • 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 70 g majonézy
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • sůl
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 1 lžíce najemno nasekané pažitky
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 6 lístků plocholisté petržele

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 2
    Papriku omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme a položíme na plech. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 8 minut. Poté ji přendáme do misky, tu důkladně obalíme potravinářskou fólií a papriku necháme 6 minut zapařit. Poté z ní malým nožem seškrábneme slupku. Papriku rozkrojíme a zbav semínek. Polovinu dužniny nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm. Druhou polovinu nakrájíme na nudličky silné 0,5cm.
  • 3
    40 g cibule smícháme v misce se 2 lžícemi vody, octem a cukrem. Dáme stranou.
  • 4
    Olivy a česnek nakrájíme najemno. Z tuňáka slijeme šťávu, vložíme ho do mísy, přidáme majonézu, zbylou cibuli, hořčici, olivy, pepř, pažitku a na kostičky nakrájenou papriku. Promícháme.
  • 5
    Vejce oloupeme, podélně rozkrojíme na polovinu, žloutky vyjmeme a potřeme olejem. Dáme stranou. Do prohlubní v bílcích lžičkou vložíme tuňákový salát. Na něj položíme žloutek. Na talíř servírujeme naloženou cibuli, na ni položíme vejce s tuňákem a dozdobíme na proužky nakrájenou paprikou a petrželí.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY