• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KROKETY

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g plátků parmské šunky
  • 300 ml mléka
  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku nakrájené najemno
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička soli

SUROVINY NA OBALENÍ

  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2–3 vejce
  • rostlinný olej na smažení

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 100 ml mléka
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky červeného vinného octa
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KROKETY

  • 1Kuřecí maso a parmskou šunku nakrájíme najemno.
  • 2V rendlíku přivedeme mléko k varu, přidáme muškátový oříšek, promícháme a rendlík stáhneme z ohně.
  • 4Ve druhém rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit česnek. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme máslo a necháme cibuli s česnekem lehce zezlátnout.
  • 4Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme mouku a restujeme ji za stálého míchání 1 minutu. Přilijeme horké mléko a vše důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a parmskou šunku, osolíme, promícháme a dáme prochladnout do lednice.
  • 5Z prochladlé hmoty vytvarujeme krokety o průměru 3 cm a dlouhé 5 cm. Každou obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je ponořené v rozehřátém oleji dozlatova 1 minutu.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a promixujeme.
  • 2Přilijeme olej a mixujeme, než vznikne hustá omáčka.
  • 3Osolíme a promixujeme.
  • 4Přidáme vinný ocet a mixujeme, dokud nevznikne hmota konzistence majonézy.

TIP

Na promixování budete potřebovat tyčový mixér. K přípravě budete potřebovat vyšší nádobu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA KROKETY

150 g kuřecích prsou
20 g plátků parmské šunky
300 ml mléka
 
50 g cibule nakrájené najemno
 
50 g másla
 
50 g hladké mouky
 
2 stroužky česneku nakrájené najemno
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
1 lžíce extra panenského olivového oleje
 
špetka mletého muškátového oříšku
 
1 kávová lžička soli
 

SUROVINY NA OBALENÍ

hladká mouka
 
strouhanka
 
2–3 vejce
 
rostlinný olej na smažení
 

SUROVINY NA OMÁČKU

100 ml mléka
 
200 ml olivového oleje
 
2 prolisované stroužky česneku
 
½ kávové lžičky červeného vinného octa
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.