Papriková tapenáda

4 PORCE
NOVINKA

SUROVINY NA TAPENÁDU

  • 2 červené papriky (cca 500 g)
  • 2 žluté papriky (cca 500 g)
  • 20 g olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA DRESINK

  • 2 stroužky česneku
  • 6 lístků máty
  • 100 g extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • 4 plátky ciabatty
  • 100 g mascarpone
  • 12 lístků máty
  • čerstvě mletý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 2
    Papriky omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme je na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
  • 3
    Mezitím oloupeme česnek, podélně ho rozkrojíme, odstraníme středový klíček a česnek nakrájíme najemno. Lístky máty nakrájíme najemno.
  • 4
    Do mísy vlijeme olej, vmícháme česnek a mátu a dáme stranou.
  • 5
    Upečené papriky vložíme do misky. Důkladně ji překryjeme fólií a papriky necháme 5 minut zapařit. Poté z nich nožem seškrábneme slupku. Seřízneme vršek paprik, podélně je rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužninu důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme ji a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 6
    Nakrájené papriky vložíme do mísy s připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 7
    Plátky ciabatty opečeme nasucho na pánvi na středním ohni. Na plátek ciabatty dáme tapenádu, přidáme ¼ mascarpone, 3 lístky máty a dochutíme pepřem.
     
     
     
     
     

TIP

Ciabattu si můžete buď koupit již upečenou, nebo si upéct vlastní podle receptu od Romana Vaňka zde na Rohlík Chef.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA TAPENÁDU

 
 
 
 
 

SUROVINY NA DRESINK

 
 
 
 
 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM