Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TAPENÁDU

  • 2 červené papriky (cca 500 g)
  • 2 žluté papriky (cca 500 g)
  • 20 g olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA DRESINK

  • 2 stroužky česneku
  • 6 lístků máty
  • 100 g extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • 4 plátky ciabatty
  • 100 g mascarpone
  • 12 lístků máty
  • čerstvě mletý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 2Papriky omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme je na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
  • 3Mezitím oloupeme česnek, podélně ho rozkrojíme, odstraníme středový klíček a česnek nakrájíme najemno. Lístky máty nakrájíme najemno.
  • 4Do mísy vlijeme olej, vmícháme česnek a mátu a dáme stranou.
  • 5Upečené papriky vložíme do misky. Důkladně ji překryjeme fólií a papriky necháme 5 minut zapařit. Poté z nich nožem seškrábneme slupku. Seřízneme vršek paprik, podélně je rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužninu důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme ji a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 6Nakrájené papriky vložíme do mísy s připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 7Plátky ciabatty opečeme nasucho na pánvi na středním ohni. Na plátek ciabatty dáme tapenádu, přidáme ¼ mascarpone, 3 lístky máty a dochutíme pepřem.
     
     
     
     
     
Tip
Ciabattu si můžete buď koupit již upečenou, nebo si upéct vlastní podle receptu od Romana Vaňka zde na Rohlík Chef.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA TAPENÁDU

2 červené papriky (cca 500 g)

Červená paprika bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 žluté papriky (cca 500 g)

Paprika žlutá bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

20 g olivového oleje

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SUROVINY NA DRESINK

2 stroužky česneku

 

6 lístků máty

 

100 g extra panenského olivového oleje

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

4 plátky ciabatty

 

100 g mascarpone

 

12 lístků máty

 

čerstvě mletý pepř

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.