Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

20 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g cizrny
  • 120 g oloupané cibule
  • 20 g oloupaného česneku
  • 40 g lístků plocholisté petržele
  • 10 g dužniny chilli papričky
  • 8 g soli
  • 2 g mletého římského kmínu
  • rostlinný olej na smažení

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cizrnu namočíme do studené vody na 10–12 hodin. Poté ji scedíme, důkladně propláchneme ve studené vodě a v cedníku necháme okapat.
  • 2
    Cibuli, česnek, petržel a chilli papričku nakrájíme najemno. Spolu s cizrnou, solí a římským kmínem vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Dáme na 2 hodiny odležet do lednice.
  • 3
    Z odleželého těsta vytvarujeme 20 kuliček a lehce je dlaní rozmáčkneme na placičky vysoké 1 cm.
  • 4
    V rendlíku na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a falafel v něm smažíme postupně 2–2,5 minuty z každé strany dozlatova. Falafel musí v oleji plavat. Hotový falafel položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
Tip
Do těsta můžete přidat špetku jedlé sody, falafel pak bude nadýchanější a křupavější. Falafel můžete vytvarovat na jednotlivé kousky pomocí speciální formy k tomu určené. K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS