SUROVINY

  • 3 střední mrkve
  • 2 červené řepy
  • 3 střední petržele
  • 3 střední pastináky
  • ½ středního celeru
  • olej na smažení
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Zeleninu důkladně očistíme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky silné 2–3 mm.
  • 2
    Ve větším rendlíku nebo ve fritéze rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na 160 °C.
  • 3
    Do rozpáleného oleje postupně po menších částech vkládáme zeleninu a smažíme ji do světle zlaté barvy.
  • 4
    Mrkev a řepu smažíme 3–4 minuty, petržel, celer a pastinák smažíme 5–6 minut.
  • 5
    Smaženou zeleninu přendáme na plech vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Poté ji přendáme do mísy, zlehka osolíme a promícháme.

TIP

Místo krájení zeleniny nožem můžete použít vhodné struhadlo, které vám umožní strouhat zeleninu na stejně tenké plátky. Zeleninové chipsy osolte, dokud jsou ještě horké. Ale nesolené chutnají také výtečně. Počet jednotlivých surovin uvádíme pro cca 4 osoby. Nicméně konečné množství takto připravené zeleniny záleží na každém hostiteli a velikosti návštěvy.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY