Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžička olivového oleje
- 100 g kuřecí šunky (95 % masa)
- 75 g bílé cibule
- 30 g másla
- 350 g celozrnného toastového chleba
- 30 g čerstvé hladkolisté petrželové natě
- 10 g čerstvé pažitky
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 4 vejce velikosti M
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180–185 °C. Připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm) a větší mísu. Zapékací nádobu vymažte 1 lžičkou olivového oleje.
- 2Šunku a cibuli nakrájejte najemno. Poté si připravte pánev a na středním plameni v ní rozpalte máslo. Jakmile bude máslo dostatečně rozpálené, přidejte do pánve cibuli a šunku a restujte 2–3 minuty na středním plameni.
- 3Mezitím nakrájejte toastový chléb na kostky (0,5 cm × 0,5 cm) a ty vložte do připravené mísy. Jakmile bude šunka s cibulí orestovaná, vysypte celý obsah pánve do mísy k toastovému chlebu. Následně najemno nakrájejte petrželovou nať a pažitku a obě bylinky společně s muškátovým oříškem také přidejte do mísy.
- 4Nyní si nachystejte nádobu vhodnou ke šlehání a tyčový mixér se šlehacím nástavcem. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy k ostatním surovinám a bílky nalijte do připravené šlehací nádoby. K bílkům přidejte špetku soli a pomocí tyčového mixéru z nich začněte připravovat sníh. Šlehejte je 2–3 minuty, dokud neztuhnou, a následně je přesuňte do mísy k ostatním surovinám. Osolte, opepřete a vše pomocí vařečky důkladně promíchejte. Směs poté přemístěte do připravené zapékací nádoby a pečte 35–40 minut na 180–185 °C.
- 5Jakmile bude nádivka upečená, vyjměte ji ze zapékací nádoby, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.