Mrkvové pyré

4 PORCE

SUROVINY

  • 750 g mrkve
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 g másla
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme, dokud není mrkev měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.
  • 2
    Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes jemné síto do čistého rendlíku.
  • 3
    Dle potřeby pyré dochutíme solí, případně rozředíme teplým zeleninovým vývarem.

TIP

Pro přípravu pyré můžete místo zeleninového vývaru použít vodu. Pro jeho přípravu budete potřebovat také ponorný mixér a jemné síto. Mrkvové pyré můžete dochutit špetkou cukru krupice.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY