• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hrubé mouky a 2 lžíce na vysypání formy
  • 200 g brambor uvařených ve slupce a 200 g syrových brambor
  • 90 g sádla a 1 lžíce na vymazání formy
  • 400 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ kostky čerstvého droždí
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce, česnek, majoránku, sádlo, mléko, olej, sůl a pepř.
  • 2Do mouky přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme na něj droždí a promícháme. Přidáme bramborovou směs a vše spolu promícháme. Necháme 45 minut kynout. Těsto bude řidší.
  • 3Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj těsto, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minu
Tip
Do těsta můžete přidat slaninu nakrájenou na kostky o hraně 1 cm. Namísto pekáče můžete použít vyšší plech. Hluchec bude nižší a křupavý. Hluchec můžete servírovat samostatně nebo ho podávejte třeba se zvěřinou či s polévkami, jako je bramborová. Jí se vlažný nebo studený. Pokud dávku zdvojnásobíte, vystačí vám na jeden velký plech. Na přípravu budete potřebovat pekáč o rozměrech 36×22×8 cm.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g hrubé mouky a 2 lžíce na vysypání formy

Hrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g brambor uvařených ve slupce a 200 g syrových brambor

Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

90 g sádla a 1 lžíce na vymazání formy

 

400 ml vlažného mléka

 

1 vejce

 

1 stroužek česneku

 

3 lžíce sušené majoránky

 

1 lžíce slunečnicového oleje

 

½ lžičky prášku do pečiva

 

½ kostky čerstvého droždí

 

špetka pepře

 

1 lžička soli