Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g brambor uvařených ve slupce a 200 g syrových brambor
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sušené majoránky
  • 90 g sádla a 1 lžíce na vymazání formy
  • 400 ml vlažného mléka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • 500 g hrubé mouky a 2 lžíce na vysypání formy
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ kostky čerstvého droždí

INSTRUCTIONS

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce, česnek, majoránku, sádlo, mléko, olej, sůl a pepř.
  • 2
    Do mouky přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme na něj droždí a promícháme. Přidáme bramborovou směs a vše spolu promícháme. Necháme 45 minut kynout. Těsto bude řidší.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj těsto, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minu
Tip
Do těsta můžete přidat slaninu nakrájenou na kostky o hraně 1 cm. Namísto pekáče můžete použít vyšší plech. Hluchec bude nižší a křupavý. Hluchec můžete servírovat samostatně nebo ho podávejte třeba se zvěřinou či s polévkami, jako je bramborová. Jí se vlažný nebo studený. Pokud dávku zdvojnásobíte, vystačí vám na jeden velký plech. Na přípravu budete potřebovat pekáč o rozměrech 36×22×8 cm.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS