Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 500 g hrubé mouky a 2 lžíce na vysypání formy
  • 200 g brambor uvařených ve slupce a 200 g syrových brambor
  • 90 g sádla a 1 lžíce na vymazání formy
  • 400 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ kostky čerstvého droždí
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce, česnek, majoránku, sádlo, mléko, olej, sůl a pepř.
  • 2
    Do mouky přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme na něj droždí a promícháme. Přidáme bramborovou směs a vše spolu promícháme. Necháme 45 minut kynout. Těsto bude řidší.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj těsto, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minu

TIP

Do těsta můžete přidat slaninu nakrájenou na kostky o hraně 1 cm. Namísto pekáče můžete použít vyšší plech. Hluchec bude nižší a křupavý. Hluchec můžete servírovat samostatně nebo ho podávejte třeba se zvěřinou či s polévkami, jako je bramborová. Jí se vlažný nebo studený. Pokud dávku zdvojnásobíte, vystačí vám na jeden velký plech. Na přípravu budete potřebovat pekáč o rozměrech 36×22×8 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef