Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 BAGS
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • celer
  • červená cibule
  • mrkev
  • salátová okurka
  • řepa

INGREDIENTS FOR BRINE

  • 500 ml bílého vinného octa
  • 500 g cukru krupice
  • 50 g hořčičného semínka

INSTRUCTIONS FOR VEGETABLES

  • 1
    Okurku omyjeme a osušíme. Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 mm. Jednotlivé druhy zeleniny narovnáme do sklenic s uzavíratelným víkem.

INSTRUCTIONS FOR BRINE

  • 1
    V hrnci smícháme všechny suroviny a 500 ml vody a necháme je přejít varem. Stáhneme z ohně a necháme odstát 30 minut. Důkladně promícháme.
  • 2
    Teplý lák přecedíme přes cedník a zalijeme jím sklenice se zeleninou. Sklenice dáme do lednice a necháme 36 hodin marinovat.
Tip
Vlastníte-li vakuovačku, vložte zeleninu (každý druh zvlášť) maximálně ve dvou vrstvách do plastových sáčků určených pro vakuování potravin, přilijte několik lžic nálevu a zavakuujte na 100 %. Nechte 12 hodin v lednici a můžete servírovat jako přílohu k mnoha pokrmům.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR BRINE