Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g očištěného pastináku
  • 180 g oloupaného jablka
  • 160 g másla
  • 130 g oloupané cibule
  • 30 g cukru krupice
  • 2 celé skořice
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Pastinák nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Jablko zbavené jádřince nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 30 g másla, přidáme cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme jablko, cukr a skořici a vše necháme za častého míchání lehce zkaramelizovat. Přidáme pastinák a 2 minuty restujeme. Často mícháme.
  • 3Přidáme 200 ml vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod třetinu a na mírném ohni dusíme 30 minut.
  • 4Stáhneme z ohně a vyndáme skořici. Přidáme zbylé studené máslo nakrájené na kostky a tyčovým mixérem vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a promícháme.
Tip
Jestliže do pyré použijete sladší jablko, přidejte méně cukru. Když nakonec přidáváte studené máslo, pokrm již nesmíte vařit. Máslo výsledný pokrm zjemní a částečně zahustí. Pyré můžete propasírovat přes síto. Získáte jemnější texturu pokrmu. K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY