5 KUSŮ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 rohlíky nebo housky
- 100 g šunky
- 80 g oloupané cibule
- 50 g másla
- 4 menší žampiony
- 5 lžic smetany, min. 31%
- 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
- 2 vejce
- špetka mletého muškátového oříšku
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 140 °C. Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, položíme na plech a dáme na 7 minut prosušit do rozehřáté trouby. Dáme do mísy.
- 2Cibuli spolu se šunkou a žampiony nakrájíme najemno. V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme šunku a žampiony a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Osolíme a opepříme.
- 3Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. V míse rozšleháme žloutky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Směs nalijeme na kostičky bílého pečiva a promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a směs cibule, šunky a žampionů a promícháme.
- 4Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně vmícháme do směsi. Mokrýma rukama tvoříme koule o průměru 5 cm.
- 5Do kastrolu vložíme pařáček a nalijeme tolik vody, aby nedosahovala dna pařáčku. Vodu přivedeme k varu, na pařáček položíme knedlíky, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 7 minut.
Tip
Rohlíky nechte dostatečně dlouho nasáknout směsí žloutků, másla a smetany. Knedlík pak bude krásně vláčný.
Sníh musí být opravdu pevný. Když misku, ve které jste jej šlehali, otočíte dnem vzhůru, nesmí sníh vypadnout.
Na přípravu budete potřebovat pařáček.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef