Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 20 starších rohlíků
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 1 lžička soli
- 5 vajec
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
INSTRUCTIONS
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
- 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Připravenou hmotu položíme na potravinářskou fólii a pevně zabalíme do tvaru bonbonu. Ten ještě zabalíme do jedné vrstvy fólie.
- 4Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut. Hotový knedlík vybalíme z fólie a necháme 3 minuty odpočinout. Poté nakrájíme na plátky silné 1,5 cm.
Tip
Než začnete rohlíky krájet, zbavte je máku.
Sníh z bílků vmíchejte po částech a opatrně, aby bílek nespadl.
Těsto zabalte do dalšího kusu potravinářské fólie proto, abyste měli jistotu, že během vaření nevyteče.
Hotový knedlík můžete zamrazit.
Hotový knedlík ohřejete jednoduše na pařáčku v kastrolu s trochou vroucí vody pod pokličkou.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
