Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 20 starších rohlíků
- 5 vajec
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
- 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Do rendlíku položíme pařáček a nalijeme tolik vody, aby nedosahovala dna pařáčku. Přivedeme k varu.
- 4Lehce navlhčenýma rukama tvarujeme z těsta kulaté knedlíky o průměru 5 cm. Položíme je na pařáček, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut. Hotové knedlíky vyndáme a necháme 3 minuty odležet.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef