SUROVINY

  • 20 starších rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • pepř

POSTUP

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
  • 2
    V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Do rendlíku položíme pařáček a nalijeme tolik vody, aby nedosahovala dna pařáčku. Přivedeme k varu.
  • 4
    Lehce navlhčenýma rukama tvarujeme z těsta kulaté knedlíky o průměru 5 cm. Položíme je na pařáček, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut. Hotové knedlíky vyndáme a necháme 3 minuty odležet.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY