Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Hráškové pyré

4 PORCE

SUROVINY

  • 450 g mraženého hrášku
  • 40 g pasty tahini
  • 40 g olivového oleje
  • 15 g citronové šťávy
  • 10 g cukru krupice
  • 5 g soli

POSTUP

  • 1
    V rendlíku smícháme 1 l vody a 5 g cukru a přivedeme k varu. Vsypeme hrášek, znovu přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Hrášek scedíme a 80 g vody, ve které se vařil, vlijeme do mixéru.
  • 2
    Přidáme hrášek, zbylý cukr a ostatní suroviny a mixujeme 2 minuty dohladka. Přepasírujeme přes jemný cedník.

TIP

Na talíři můžete dozdobit několika kuličkami hrášku a dochutit pár kapkami olivového oleje. Na přípravu pyré budete potřebovat mixér. K přepasírování budete potřebovat jemný cedník.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef