SUROVINY

  • 450 g mraženého hrášku
  • 40 g pasty tahini
  • 40 g olivového oleje
  • 15 g citronové šťávy
  • 10 g cukru krupice
  • 5 g soli

POSTUP

  • 1
    V rendlíku smícháme 1 l vody a 5 g cukru a přivedeme k varu. Vsypeme hrášek, znovu přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Hrášek scedíme a 80 g vody, ve které se vařil, vlijeme do mixéru.
  • 2
    Přidáme hrášek, zbylý cukr a ostatní suroviny a mixujeme 2 minuty dohladka. Přepasírujeme přes jemný cedník.

TIP

Na talíři můžete dozdobit několika kuličkami hrášku a dochutit pár kapkami olivového oleje. Na přípravu pyré budete potřebovat mixér. K přepasírování budete potřebovat jemný cedník.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY