•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 20 starších rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla a máslo na vymazání hrnků
  • 5 vajec
  • 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • pepř
  • 1 lžička soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
  • 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3Hrnky vymažeme máslem a do dvou třetin výšky je naplníme těstem.
  • 4Naplněné hrnky postavíme do kastrolu, zalijeme do dvou třetin výšky horkou vodou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a přiklopíme pokličkou. Vaříme 12 minut.
  • 5Hrnky vyndáme a necháme krátce vychladnout. Z vnitřní strany ořízneme nožem po jejich obvodu jednotlivé knedlíky a vyklopíme je na prkénko. Knedlíky nakrájíme.
     
Tip
Na přípravu pokrmu budete potřebovat 6 hrnků s rovnou stěnou (9–10 cm vysokých).
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY