Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Hrnkový knedlík

4-6 PORCÍ

SUROVINY

  • 20 starších rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla a máslo na vymazání hrnků
  • 5 vajec
  • 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • pepř
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
  • 2
    V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Hrnky vymažeme máslem a do dvou třetin výšky je naplníme těstem.
  • 5
    Naplněné hrnky postavíme do kastrolu, zalijeme do dvou třetin výšky horkou vodou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a přiklopíme pokličkou. Vaříme 12 minut.
  • 5
    Hrnky vyndáme a necháme krátce vychladnout. Z vnitřní strany ořízneme nožem po jejich obvodu jednotlivé knedlíky a vyklopíme je na prkénko. Knedlíky nakrájíme.
     

TIP

Na přípravu pokrmu budete potřebovat 6 hrnků s rovnou stěnou (9–10 cm vysokých).
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef