Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Konfitovaný česnek

3 PALICE

SUROVINY

  • 3 palice česneku
  • olivový olej na zalití

POSTUP

  • 1
    Palice česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky. Ty ale ponecháme ve slupce.
  • 2
    Stroužky vložíme do rendlíku a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené. Na středním ohni zahříváme olej na 90 °C. Poté rendlík stáhneme z plotny a olej s česnekem necháme zcela vychladnout. Vše přelijeme do čisté víkem uzavíratelné sklenice.

TIP

Konfitovaný česnek změní svou texturu a ztratí výraznou palčivou chuť. Takto připravený česnek vymáčkněte ze slupky a použijte do různých pokrmů k dochucení. Skvěle se hodí k pečeným nebo grilovaným masům, do šťouchaných brambor, vymačkaný do různých omáček, zálivek, dresinků, ochuceného másla apod. Stejné využití má i česnekem ochucený olej.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef