• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g čerstvé červené řepy 
  • 40 g olivového oleje
  • 2 stroužky oloupaného česneku
  • 250 g uvařené cizrny a 100 g vývaru z cizrny
  • 25 g citronové šťávy
  • 30 g pasty tahini
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 g soli

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

  • alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Řepu omyjeme, osušíme a položíme na alobal velký tak, aby do něj šlo řepu zabalit. Zakápneme ji 1 lžící olivového oleje, přidáme tymián a 1 stroužek česneku. Vše zabalíme do alobalu a dáme na 35 minut do trouby. Upečenou řepu necháme vychladnout.
  • 3Poté ji oloupeme, odvážíme 180 g upečené dužniny a tu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vložíme do mixéru, přidáme uvařenou cizrnu a vývar z ní, sůl, pastu tahini, 1 stroužek česneku, zbylý olivový olej a citronovou šťávu. Mixujeme 2 minuty dohladka. Poté přepasírujeme přes jemný cedník.

TIP

K přípravě budete ještě potřebovat mixér a jemný cedník. Takto pečená řepa získá výtečnou a výraznou chuť. Můžete jí takto připravit větší množství a použít ji do jiných pokrmů. Řepu můžete doměkka uvařit v osolené vodě, do které přidáte tymián a stroužek česneku. Její chuť ale nebude tak výrazná. Větší kusy řepy musíte péct až hodinu, zkrátka dokud nezměknou. Pokud nemáte čas, použijte scezenou nakládanou řepu, avšak výsledná chuť pokrmu bude jiná. Na talíři nebo v servírovací míse můžete pokrm zakápnout olivovým olejem a dozdobit například na plátky nakrájenými ředkvičkami.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

300 g čerstvé červené řepy 
40 g olivového oleje
2 stroužky oloupaného česneku
 
250 g uvařené cizrny a 100 g vývaru z cizrny
 
25 g citronové šťávy
 
30 g pasty tahini
 
2 snítky tymiánu
 
4 g soli
 

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

alobal