Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BRAMBORY

  • 1 kg omytých a očištěných brambor ve slupce (varný typ B)

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BRAMBORY

  • 1
    Rozehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    Brambory nakrájíme na kolečka silná 4 mm. Vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě cca 18 minut doměkka. V polovině pečení brambory na plechu otočíme.
  • 3
    Hotové brambory vyklopíme do mísy, důkladně osolíme a podáváme s česnekovým máslem.

POSTUP NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 1
    Máslo dáme do misky a necháme ho částečně změknout.
  • 2
    Česnek podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček. Česnek prolisujeme ho nebo utřeme a přidáme k máslu. Osolíme a důkladně promícháme.
Tip
Délka pečení brambor závisí na ročním období, ve kterém budete brambory péct. Toto jednoduché, ale výtečné jídlo se jí rukama. Hosté si berou horké plátky brambor, které zlehka dle chuti potřou ochuceným máslem. Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření vyndavá.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA BRAMBORY

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

JEŠTĚ POTŘEBUJETE