4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BRAMBORY

  • 1 kg omytých a očištěných brambor ve slupce (varný typ B)

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BRAMBORY

  • 1Rozehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2Brambory nakrájíme na kolečka silná 4 mm. Vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě cca 18 minut doměkka. V polovině pečení brambory na plechu otočíme.
  • 3Hotové brambory vyklopíme do mísy, důkladně osolíme a podáváme s česnekovým máslem.

POSTUP NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 1Máslo dáme do misky a necháme ho částečně změknout.
  • 2Česnek podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček. Česnek prolisujeme ho nebo utřeme a přidáme k máslu. Osolíme a důkladně promícháme.
Tip
Délka pečení brambor závisí na ročním období, ve kterém budete brambory péct. Toto jednoduché, ale výtečné jídlo se jí rukama. Hosté si berou horké plátky brambor, které zlehka dle chuti potřou ochuceným máslem. Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření vyndavá.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA BRAMBORY

1 kg omytých a očištěných brambor ve slupce (varný typ B)

Brambory varný typ B bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

150 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 stroužky česneku

 

sůl

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír