Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Pečené brambory s česnekovým máslem

4 PORCE

SUROVINY NA BRAMBORY

  • 1 kg omytých a očištěných brambor ve slupce (varný typ B)

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

POSTUP NA BRAMBORY

  • 1
    Rozehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    Brambory nakrájíme na kolečka silná 4 mm. Vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě cca 18 minut doměkka. V polovině pečení brambory na plechu otočíme.
  • 3
    Hotové brambory vyklopíme do mísy, důkladně osolíme a podáváme s česnekovým máslem.

POSTUP NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 1
    Máslo dáme do misky a necháme ho částečně změknout.
  • 2
    Česnek podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček. Česnek prolisujeme ho nebo utřeme a přidáme k máslu. Osolíme a důkladně promícháme.

TIP

Délka pečení brambor závisí na ročním období, ve kterém budete brambory péct. Toto jednoduché, ale výtečné jídlo se jí rukama. Hosté si berou horké plátky brambor, které zlehka dle chuti potřou ochuceným máslem. Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření vyndavá.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef