Skip navigation

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • sůl
  • 150 g sádla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 4 vejce a 2 vejce na obalení kroket
  • 100 g plátkových mandlí
  • hladká mouka na obalení kroket
  • strouhanka na obalení kroket

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský papír

INSTRUCTIONS

  • 1
    Do kastrolu nalijeme 300 ml vody, 2 špetky soli a sádlo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu na třetinu a intenzivně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce. Hotové těsto necháme vychladnout.
  • 2
    Uvařené a vychlazené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je do vychladlého těsta spolu se 4 vejci, 1 lžičkou soli a 80 g plátkových mandlí a vymícháme těsto na krokety.
  • 3
    Do strouhanky přidáme zbylé mandle.
  • 4
    Z těsta vytvarujeme krokety, které obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance s mandlemi.
  • 5
    V rendlíku na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a krokety v něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Hotové krokety přendáme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED