Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- sůl
- 150 g sádla
- 300 g polohrubé mouky
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 4 vejce a 2 vejce na obalení kroket
- 100 g plátkových mandlí
- hladká mouka na obalení kroket
- strouhanka na obalení kroket
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňský papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do kastrolu nalijeme 300 ml vody, 2 špetky soli a sádlo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu na třetinu a intenzivně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce. Hotové těsto necháme vychladnout.
- 2Uvařené a vychlazené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je do vychladlého těsta spolu se 4 vejci, 1 lžičkou soli a 80 g plátkových mandlí a vymícháme těsto na krokety.
- 3Do strouhanky přidáme zbylé mandle.
- 4Z těsta vytvarujeme krokety, které obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance s mandlemi.
- 5V rendlíku na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a krokety v něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Hotové krokety přendáme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef