Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g sádla
  • 100 g plátkových mandlí
  • 4 vejce a 2 vejce na obalení kroket
  • hladká mouka na obalení kroket
  • strouhanka na obalení kroket
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do kastrolu nalijeme 300 ml vody, 2 špetky soli a sádlo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu na třetinu a intenzivně mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce. Hotové těsto necháme vychladnout.
  • 2Uvařené a vychlazené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je do vychladlého těsta spolu se 4 vejci, 1 lžičkou soli a 80 g plátkových mandlí a vymícháme těsto na krokety.
  • 3Do strouhanky přidáme zbylé mandle.
  • 4Z těsta vytvarujeme krokety, které obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance s mandlemi.
  • 5V rendlíku na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a krokety v něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Hotové krokety přendáme na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g brambor uvařených ve slupce

Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g sádla

 

100 g plátkových mandlí

 

4 vejce a 2 vejce na obalení kroket

 

hladká mouka na obalení kroket

 

strouhanka na obalení kroket

 

sůl

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

kuchyňský papír