Suroviny

  • 250 g brambor uvařených ve slupce a 250 g syrových brambor
  • sůl
  • 3 vejce
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžička škrobu
  • 60 g másla nebo
  • 60 g sádla

Postup

  • 1
    Do hrnce dáme vařit větší množství vody. Vodu osolíme.
  • 2
    Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k vařeným bramborám. Přidáme 1 lžičku soli, vejce, hrubou mouku a škrob. Umícháme hustší těsto.
  • 3
    Polévkovou lžící tvoříme v namočené dlani knedlíky ve tvaru větších noků, které vkládáme do osolené vroucí vody.
  • 4
    Knedlíky vaříme 6–7 minut. Když jsou hotové, vyplavou na hladinu. Vyndáme je do mísy s rozpuštěným sádlem nebo máslem, dle chuti, a promícháme.

TIP

Knedlíky připravujte z brambor varného typu B nebo C. Hotové knedlíky obalte v rozpuštěném sádle nebo másle, neokorají tak.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

250 g brambor uvařených ve slupce a 250 g syrových brambor

sůl