Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 10 kg bílého hlávkového zelí
  • 1 kg oloupané cibule
  • 12 menších jablek
  • 4 lžíce kmínu
  • 4 očištěné křeny
  • 300 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme na kolečka. Křen nakrájíme na větší kusy. Z hlávek zelí odstraníme vrchní špinavý list a vyhodíme ho. Zelí omyjeme a osušíme. Oloupeme i druhé listy z hlávek a uschováme je. Hlávky zelí rozpůlíme, vykrojíme tuhý košťál, vyhodíme jej a zelí nakrouháme nahrubo. Necháme přes noc odležet na chladném místě. Druhý den zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí.
  • 2Na dno velké kameninové nádoby na nakládané zelí vložíme celý stonek kopru, 2 kusy nakrájeného křenu a zakryjeme zelným listem. Na něj rozložíme vrstvu zelí a pořádně umačkáme.
  • 3Přidáme 4 kusy křenu, stonek kopru, 3 očištěná a rozpůlená jablka a přikryjeme zelným listem. Opět přidáme vrstvu zelí a důkladně umačkáme.
  • 4Takto pokračujeme, dokud nenaplníme celou nádobu. Poslední vrstvou bude křen, kopr, jablka a zelný list. Během mačkání zelí uvolňuje šťávu, kterou odebíráme.
  • 5Obsah nádoby zatížíme, přiklopíme a necháme v teple 14 dní odležet. Poté nádobu přemístíme do chladné místnosti nebo do sklepa.
  • 6Zelí lze po 14 dnech konzumovat, ale po měsíci bude chutnat lépe.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

10 kg bílého hlávkového zelí

Hlávkové zelí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 kg oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

12 menších jablek

 

4 lžíce kmínu

 

4 očištěné křeny

 

300 g soli