Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sádlo na smažení

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský papír

INSTRUCTIONS

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 2
    Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejně velké dílky. Z nich pak rukama vytvarujeme placky o průměru 8 cm a tloušťce 6 mm.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED