Bramborové placky

6 PORCÍ
NOVINKA

SUROVINY

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sádlo na smažení
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský papír

POSTUP

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 2
    Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejně velké dílky. Z nich pak rukama vytvarujeme placky o průměru 8 cm a tloušťce 6 mm.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE