• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sádlo na smažení
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 2Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček a rozdělíme ho na stejně velké dílky. Z nich pak rukama vytvarujeme placky o průměru 8 cm a tloušťce 6 mm.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a placky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg brambor, varný typ C

Brambory varný typ C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta

Hrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 vejce

 

1 lžíce bramborového škrobu

 

sádlo na smažení

 

sůl

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

kuchyňský papír