Pytlochy - nakládané okurky

5 kg
NOVINKA

SUROVINY NA NÁLEV

  • 1 l octa
  • 95 tablet sacharinu
  • 2 balení konzervační směsi Deko

SUROVINY

  • 5 kg okurek nakládaček
  • 1,2 kg oloupané mrkve
  • 2,7 kg oloupané cibule
  • 10 stonků kopru i s okvětím

POSTUP NA NÁLEV

  • 1
    4 l vody vlijeme do hrnce, přidáme ocet, směs Deko a sacharin. Přivedeme k varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.

POSTUP

  • 1
    Okurky omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Do velké kameninové nádoby na nakládané zelí dáme na dno 4 stonky kopru i s okvětím, zasypeme hrstí mrkve a hrstí cibule a na ně naskládáme okurky. Takto opakujeme nejméně čtyřikrát. Nekončíme ale okurkami, nýbrž cibulí, mrkví a koprem. Celou nádobu zalijeme odstátým nálevem.

TIP

Tyto okurky je nejlepší připravovat v kameninové nádobě. Vše musí být neustále potopené v láku. Okurky nechte odstát v chladné místnosti (nejlépe ve sklepě) 7–10 dnů. Čím menší okurky koupíte, tím lépe.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef