Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Celerové pyré

2 PORCE

Suroviny

  • 250 g oloupaného celeru
  • 40 g másla
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • sůl

Postup

  • 1
    Celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. V rendlíku na vyšším ohni necháme zpěnit máslo, ihned přidáme nakrájený celer, 2 špetky soli a celer za stálého míchání orestujeme dozlatova.
  • 2
    Přilijeme 150 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme teplotu na třetinu a vaříme 15 minut. Přiklopíme poklicí a vaříme dalších 7 minut nebo doměkka. Přilijeme smetanu, promícháme a rozmixujeme. Dle chuti osolíme.

TIP

Pokud je pyré příliš řídké, ještě je krátce za častého míchání povaříme. Díky odpařování vody pyré zhoustne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef