
Celerové pyré
2 PORCE
Suroviny
- 250 g oloupaného celeru
- 40 g másla
- 100 ml smetany, min. 31%
- sůl
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Postup
- 1Celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. V rendlíku na vyšším ohni necháme zpěnit máslo, ihned přidáme nakrájený celer, 2 špetky soli a celer za stálého míchání orestujeme dozlatova.
- 2Přilijeme 150 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme teplotu na třetinu a vaříme 15 minut. Přiklopíme poklicí a vaříme dalších 7 minut nebo doměkka. Přilijeme smetanu, promícháme a rozmixujeme. Dle chuti osolíme.
TIP
Pokud je pyré příliš řídké, ještě je krátce za častého míchání povaříme. Díky odpařování vody pyré zhoustne.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef