Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 větší kuřecí prso (cca 200 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička citronové kůry (nastrouhané na jemno)
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- 150 g bílé rýže basmati v suchém stavu
- 1 menší mrkev
- 1 stonek jarní cibulky (lze vynechat)
- 1 malé rajče
- ⅓ menší okurky hadovky
- ½ hrsti čerstvé petrželové natě
- 50 g mražené kukuřice
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejdříve podélně rozkrojte kuřecí prso a dejte ho do uzavíratelné nádoby. Následně si oloupejte česnek, prolisujte ho ke kuřeti a přidejte 1 lžíci oleje, nastrouhanou citronovou kůru, mletou sladkou papriku, mletý kmín, sůl a pepř. Poté nádobu uzavřete, protřepte, aby se koření rovnoměrně rozložilo, a nechte marinovat v lednici.
- 2Rýži propláchněte, nasypejte do hrnce, zalijte 350 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, snižte plamen na mírný, hrnec přiklopte pokličkou a rýži vařte 15–18 minut.
- 3Mezitím si připravte zeleninu: Mrkev oloupejte, nastrouhejte ji škrabkou na delší plátky, osolte a nechte změknout. Jarní cibulku nakrájejte najemno. Rajče a okurku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Petrželovou nať nakrájejte najemno a smíchejte ji s nakrájeným rajčetem, okurkou a trochou soli.
- 4Až je rýže uvařená, odstavte hrnec z plamene, do rýže vmíchejte kukuřici, hrnec opět přiklopte pokličkou a dejte ho prozářit.
- 5Nyní si vezměte menší nepřilnavou pánev a na sucho ji rozehřejte na středním až silném plameni. Poté vyndejte z lednice marinované kuřecí maso, vložte ho do rozpálené pánve a opékejte na středním až silném plameni 2–4 minuty z každé strany (doba opékání záleží na tloušťce masa). Po opečení maso vyndejte z pánve a nakrájejte ho na tenčí plátky.
- 6Připravte si 2 mísy a rozdělte do nich uvařenou rýži s kukuřicí. Na rýži rovnoměrně rozprostřete plátky kuřecího masa, nastrouhanou mrkev, jarní cibulku a rajčatovou okurkovou směs a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.