Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 100 g žluté cibule
- 500 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 400 ml zeleninového vývaru
- 300 g celozrnného kuskusu
- 50 ml smetany na vaření
TIP
- Rýže
- Bramborové placky
Postup
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a hlívu natrhejte na dlouhé proužky.
- 2Nyní si ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce másla, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte natrhanou hlívu a vše opékejte další 2–3 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přisypte mletou papriku a špaldovou mouku a opékejte další 1 minutu na středním plameni. Nakonec do hrnce přidejte sůl, pepř a 400 ml zeleninového vývaru, ztlumte plamen na mírný stupeň a celou směs vařte 12–14 minut.
- 3Mezitím si stranou přiveďte k varu 500 ml vody a do středně velké mísy nasypte kuskus. Vroucí vodou pak kuskus zalijte, přiklopte ho pokličkou a nechte odstát.
- 4Po 12–14minutovém vaření hlívové směsi do hrnce přilijte 50 ml smetany na vaření, plamen zvyšte na střední stupeň a vše vařte další 2–3 minuty. Následně vypněte ohřev, hlívu na paprice rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s připraveným kuskusem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je
