Přeskočit navigaci

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 100 g žluté cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 300 g celozrnného kuskusu
  • 50 ml smetany na vaření

TIP

  • Rýže
  • Bramborové placky

Postup

  • 1
    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a hlívu natrhejte na dlouhé proužky.
  • 2
    Nyní si ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce másla, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte natrhanou hlívu a vše opékejte další 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přisypte mletou papriku a špaldovou mouku a opékejte další 1 minutu na středním plameni. Nakonec do hrnce přidejte sůl, pepř a 400 ml zeleninového vývaru, ztlumte plamen na mírný stupeň a celou směs vařte 12⁠–⁠14 minut.
  • 3
    Mezitím si stranou přiveďte k varu 500 ml vody a do středně velké mísy nasypte kuskus. Vroucí vodou pak kuskus zalijte, přiklopte ho pokličkou a nechte odstát.
  • 4
    Po 12⁠–⁠14minutovém vaření hlívové směsi do hrnce přilijte 50 ml smetany na vaření, plamen zvyšte na střední stupeň a vše vařte další 2⁠–⁠3 minuty. Následně vypněte ohřev, hlívu na paprice rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s připraveným kuskusem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je

Ingredience

TIP