Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kuřecí stehna (2× 200 g)
- 150 ml vody
- 200 g žluté cibule
- 250 g předvařené cizrny (scezené)
- 300 g lilku
- 5 g čerstvé máty (lze nahradit čerstvou petrželovou natí)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA MARINÁDU
- 2 stroužky česneku
- 30 g rajčatového protlaku
- Šťáva z ½ středního citronu + kůra z ½ středního citronu (nastrouhaná najemno)
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 185–190 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
- 2Nyní si připravte marinádu: Česnek oloupejte, přemístěte do vyšší mixovací nádoby a přidejte rajčatový protlak, šťávu i kůru z citronu, med, uzenou papriku, oregano, sůl a pepř. Následně celý obsah nádoby rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- 3Poté si omyjte a osušte kuřecí stehna, každé stehno rozkrojte na dvě poloviny (řez vždy veďte skrze kloub) a všechny kousky masa promíchejte s připravenou marinádou. Do nádoby od marinády poté nalijte 150 ml vody, promíchejte a vodu s marinádou nalijte do připraveného pekáče. Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáče spolu se scezenou cizrnou. Lilek omyjte, nakrájejte na kostky (1 cm × 1 cm) a také vložte do pekáče. Obsah pekáče osolte, opepřete a promíchejte. Nakonec navrch položte stehna, pekáč vložte do trouby a pečte 45–50 minut při 185–190 °C.
- 4Mezitím si najemno nasekejte mátu.
- 5Po uvedené době pekáč vyjměte, hotový pokrm promíchejte s nasekanou mátou, následně ho rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Pro výraznější chuť můžete kuře v marinádě nechat alespoň 1 hodinu odležet v lednici.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.