Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 střední žlutá paprika (150 g)
  • 1 střední červená paprika (150 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 stonky jarní cibulky (2× 20 g)
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 150 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky mletého chilli (můžete vynechat)
  • 1 lžíce medu
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce kvasného lihového octa (8%)
  • 30 g nesolených nepražených arašídů
  • Sůl
  • Pepř
  • Koriandr

PŘÍLOHA

  • Rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na malé kousky. Žlutou i červenou papriku očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Česnek oloupejte a prolisujte. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
  • 2
    Nyní si vezměte pánev a na silném plameni v ní rozpalte slunečnicový olej. Následně do pánve vložte nakrájená kuřecí prsa a za občasného promíchání je opékejte 6⁠–⁠8 minut na silném plameni. Poté do pánve přidejte nakrájené papriky a vše opékejte další 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni. Mezitím si stranou v menší misce smíchejte kuřecí vývar, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, mleté chilli, med, rajčatový protlak a ocet. Po 3⁠–⁠4 minutách opékání pak do pánve nalijte připravenou směs z misky, přidejte ještě nakrájenou jarní cibulku a celou směs vařte za stálého míchání 1⁠–⁠2 minuty na silném plameni, dokud nevznikne hustá omáčka.
  • 3
    Hotové kung‑pao dochuťte solí a pepřem, rozdělte ho na 4 porce, každou posypte arašídy a podávejte.
  • 4
    Kung-pao servírujte nejlépe s rýží. Jednotlivé porce můžete kromě arašídů ozdobit také čerstvým koriandrem a jarní cibulkou navíc.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

PŘÍLOHA