Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecích prsou
- 1 střední žlutá paprika (150 g)
- 1 střední červená paprika (150 g)
- 3 stroužky česneku
- 2 stonky jarní cibulky (2× 20 g)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 150 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky mletého chilli (můžete vynechat)
- 1 lžíce medu
- 40 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce kvasného lihového octa (8%)
- 30 g nesolených nepražených arašídů
- Sůl
- Pepř
- Koriandr
PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na malé kousky. Žlutou i červenou papriku očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Česnek oloupejte a prolisujte. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
- 2Nyní si vezměte pánev a na silném plameni v ní rozpalte slunečnicový olej. Následně do pánve vložte nakrájená kuřecí prsa a za občasného promíchání je opékejte 6–8 minut na silném plameni. Poté do pánve přidejte nakrájené papriky a vše opékejte další 3–4 minuty na silném plameni. Mezitím si stranou v menší misce smíchejte kuřecí vývar, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, mleté chilli, med, rajčatový protlak a ocet. Po 3–4 minutách opékání pak do pánve nalijte připravenou směs z misky, přidejte ještě nakrájenou jarní cibulku a celou směs vařte za stálého míchání 1–2 minuty na silném plameni, dokud nevznikne hustá omáčka.
- 3Hotové kung‑pao dochuťte solí a pepřem, rozdělte ho na 4 porce, každou posypte arašídy a podávejte.
- 4Kung-pao servírujte nejlépe s rýží. Jednotlivé porce můžete kromě arašídů ozdobit také čerstvým koriandrem a jarní cibulkou navíc.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.