Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 160 g polenty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g cherry rajčátek (nakrájených na malé kousky)
  • 200 g mozzarelly light (nastrouhané nahrubo)
  • 2 stroužky česneku (propasírované)
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 300 g kvalitní kuřecí šunky (min. 90 % masa) nebo vařeného kuřecího masa
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 l vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do středně velkého rendlíku dejte polentu a vodu. Osolte a vařte 15–20 minut na mírném až středním plameni. Plech (40 cm × 30 cm) mezitím vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Po uvaření do polenty vmíchejte olivový olej a přendejte ji na plech. Pomocí vařečky ji rozprostřete po celém pečicím papíru a nechte alespoň 30 minut vychladnout. Troubu mezitím předehřejte na nejvyšší teplotu (300 °C) na funkci grilu. Vychladlou polentu dejte do trouby a pečte dozlatova 10–12 minut při 300–310 °C.
  • 3
    Zatímco se polenta peče, smíchejte cherry rajčátka, mozzarellu, česnek a koření a dochuťte solí a pepřem.
  • 4
    Na upečenou krustu rozprostřete ½ rajčatové směsi. Na ni poté rozložte veškerou šunku a navrch naneste zbytek rajčatové směsi. Pizzu pečte 5 minut při 300 °C na funkci grilu.
Tip
Pokud vaše trouba nedosáhne uvedené teploty, pečte na nejvyšší možnou teplotu. Doba pečení se pak navýší o 2–5 minut.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY