Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 160 g polenty
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g cherry rajčátek (nakrájených na malé kousky)
- 200 g mozzarelly light (nastrouhané nahrubo)
- 2 stroužky česneku (propasírované)
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 300 g kvalitní kuřecí šunky (min. 90 % masa) nebo vařeného kuřecího masa
- Sůl
- Pepř
- 1 l vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do středně velkého rendlíku dejte polentu a vodu. Osolte a vařte 15–20 minut na mírném až středním plameni. Plech (40 cm × 30 cm) mezitím vyložte pečicím papírem.
- 2Po uvaření do polenty vmíchejte olivový olej a přendejte ji na plech. Pomocí vařečky ji rozprostřete po celém pečicím papíru a nechte alespoň 30 minut vychladnout. Troubu mezitím předehřejte na nejvyšší teplotu (300 °C) na funkci grilu. Vychladlou polentu dejte do trouby a pečte dozlatova 10–12 minut při 300–310 °C.
- 3Zatímco se polenta peče, smíchejte cherry rajčátka, mozzarellu, česnek a koření a dochuťte solí a pepřem.
- 4Na upečenou krustu rozprostřete ½ rajčatové směsi. Na ni poté rozložte veškerou šunku a navrch naneste zbytek rajčatové směsi. Pizzu pečte 5 minut při 300 °C na funkci grilu.
Tip
Pokud vaše trouba nedosáhne uvedené teploty, pečte na nejvyšší možnou teplotu. Doba pečení se pak navýší o 2–5 minut.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová