Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g kuřecích prsou
  • 5 stroužků česneku
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 2 hrsti čerstvé petrželové natě (cca 10 g)
  • 200 g menších brokolicových růžiček
  • 1 lžíce másla
  • Šťáva z 1 středního citronu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky (cca 2 cm × 2 cm) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Poté oloupejte česnek a prolisujte ho ke kuřecím prsům. Následně přidejte sušenou bazalku, sušené oregano, 2 lžíce oleje, sůl a pepř, nádobu uzavřete a dobře protřepejte, aby se olej a koření promísily a obalily maso ze všech stran.
  • 2
    Poté dejte nádobu do lednice a nechte alespoň 15 minut odležet.
  • 3
    Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
  • 4
    Po uvedené době vyndejte nádobu s masem z lednice a na středním plameni si nasucho rozehřejte hlubší pánev. Následně do ní vložte marinované kuřecí maso a opékejte ho 8–10 minut dozlatova. Poté do pánve přidejte brokolicové růžičky a vše opékejte dalších 5–7 minut, dokud brokolice nebude propečená na skus (tedy ani příliš tvrdá, ani příliš měkká). Následně přidejte máslo, pánev odstavte z ohřevu a vmíchejte do ní nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
  • 5
    Hotovou směs podle chuti osolte a opepřete, poté ji rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Doporučujeme servírovat s rýží.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY