Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecích prsou
- 5 stroužků česneku
- ½ lžičky sušené bazalky
- ½ lžičky sušeného oregana
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 hrsti čerstvé petrželové natě (cca 10 g)
- 200 g menších brokolicových růžiček
- 1 lžíce másla
- Šťáva z 1 středního citronu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky (cca 2 cm × 2 cm) a dejte je do uzavíratelné nádoby. Poté oloupejte česnek a prolisujte ho ke kuřecím prsům. Následně přidejte sušenou bazalku, sušené oregano, 2 lžíce oleje, sůl a pepř, nádobu uzavřete a dobře protřepejte, aby se olej a koření promísily a obalily maso ze všech stran.
- 2Poté dejte nádobu do lednice a nechte alespoň 15 minut odležet.
- 3Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
- 4Po uvedené době vyndejte nádobu s masem z lednice a na středním plameni si nasucho rozehřejte hlubší pánev. Následně do ní vložte marinované kuřecí maso a opékejte ho 8–10 minut dozlatova. Poté do pánve přidejte brokolicové růžičky a vše opékejte dalších 5–7 minut, dokud brokolice nebude propečená na skus (tedy ani příliš tvrdá, ani příliš měkká). Následně přidejte máslo, pánev odstavte z ohřevu a vmíchejte do ní nakrájenou petrželovou nať a citronovou šťávu.
- 5Hotovou směs podle chuti osolte a opepřete, poté ji rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Doporučujeme servírovat s rýží.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová