Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 červená paprika (cca 200 g)
  • 1 žlutá paprika (cca 200 g)
  • 1 zelená paprika (cca 200 g)
  • 1 lilek (cca 450 g)
  • 300 g rajčat
  • 10 g dužniny chilli papričky
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 12 lístků máty
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • rostlinný olej na smažení
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry
  • potravinářskou fólii

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Papriky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Horké papriky přendáme do mísy, přetáhneme ji potravinářskou fólií a necháme 10 minut zapařit. Poté je oloupeme, omyjeme a osušíme. Slupku vyhodíme. Papriky podélně rozřízneme, vykrojíme stopku a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 1 cm a dáme je do mísy.
  • 3Z lilku odkrojíme stopku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Osolíme je a necháme 15 minut odležet. Poté kuchyňským papírem pečlivě otřeme vysráženou vodu. V rendlíku na vyšším ohni rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje a lilek v něm postupně osmažíme dozlatova. Položíme ho na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 4Rajčata nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a dáme je stranou. Česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
  • 5V kastrolu na středním ohni rozpálíme olivový olej, přidáme česnek, chilli papričku a tymián a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme rajský protlak, sladkou papriku a římský kmín a mícháme 20 vteřin. Přidáme nakrájená rajčata a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme 200 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 6Přidáme osmažený lilek a vaříme dalších 5 minut. Stáhneme z ohně, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Vlijeme do mísy k pečeným paprikám a promícháme. Jakmile salát vychladne, přidáme nakrájené lístky máty.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE