• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

rajčat a ořechů

  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 3 rajčata
  • 8 červených cherry rajčat a 8 žlutých cherry rajčat
  • 30 g lískových ořechů
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g oloupaných mandlí
  • 4 plátky citronu
  • 30 g rozinek
  • 30 g sušených brusinek
  • 70 g extra panenského olivového oleje
  • 30 g medu
  • 40 g citronové šťávy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 8 lístků bazalky
  • 5 snítek tymiánu
  • sůl
  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 150 °C.
  • 2Lískové ořechy, vlašské ořechy a mandle vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 6 minut. Poté je přendáme z plechu do mísy a necháme vychladnout.
  • 3Rajčata a chřest omyjeme a osušíme. Z chřestu odřízneme dolní dřevnatou část stonku a malým nožem odřízneme lístky. Poté ho šikmo nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Hlavičky chřestu necháme vcelku.
  • 4Připravíme velkou mísu s 3 litry ledové vody.
  • 5V rendlíku na vyšším ohni přivedeme k varu vodu s cukrem, 1 kávovou lžičkou soli, tymiánem a plátky citronu. Do vroucí vody vložíme nakrájený chřest. Vaříme 4 minuty a poté ho ihned přendáme zchladit do připravené mísy s ledovou vodou. Vychlazený chřest necháme okapat v cedníku.
  • 6Cherry rajčata rozkrojíme napůl. Z velkých rajčat vykrojíme tuhé středy, rajčata nakrájíme na čtvrtiny a ty ještě na poloviny.
  • 7Vychlazené ořechy a mandle smícháme v míse s rozinkami, sušenými brusinkami, olivovým olejem, citronovou šťávou a medem. Přidáme nakrájená rajčata a chřest. Dochutíme špetkou soli a promícháme.
  • 8Před servírováním přidáme natrhané lístky bazalky.
Tip
Místo olivového oleje můžete požít olej oříškový. Salát bude mít výraznější oříškovou chuť. Můžete také použít kombinaci olivového a oříškového oleje. Místo klasických červených rajčat můžete použít jejich zelenou či žlutou odrůdu. Jednotlivé odrůdy je možné do salátu kombinovat. Čím starší chřest je, tím delší spodní část jeho stonku dřevnatí. Tuto část je nutné odříznout. Obvykle ale stačí odříznout zhruba 1–1,5 cm.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

rajčat a ořechů

8 stonků zeleného chřestu

Chřest zelený bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 rajčata

Rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

8 červených cherry rajčat a 8 žlutých cherry rajčat

 

30 g lískových ořechů

 

30 g vlašských ořechů

 

30 g oloupaných mandlí

 

4 plátky citronu

 

30 g rozinek

 

30 g sušených brusinek

 

70 g extra panenského olivového oleje

 

30 g medu

 

40 g citronové šťávy

 

2 lžíce cukru krupice

 

8 lístků bazalky

 

5 snítek tymiánu

 

sůl

 

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.